Blodpriser i Nord-Norge

Dette innlegget bare jeg skrive. Da vi bestilte tur til Nord Norge litt tidligere i år, ønsket vi å dra til Nordkapp. Vi planla å leie bil i Tromsø og kjøre til Nordkapp, dermed hadde vi behov for overnatting. Vi sjekket opp hotell i Honningsvåg og fikk bakoversveis. Hotel Rica i Honningsvåg tok kr. 1790, for et standard hotellrom!! Dette er samme pris som vi betalte på et standsmessig hotell midt i Roma, (Hotel Ponte Sisto) nær Piazza Navona.

Vi valgte derfor å overnatte i Skarsvåg, billigere enn Rica i Honningsvåg, men her også totalt overpriset: Nordkapp Turisthotell, kr 990,- for ei campinghytte (i rekke), uten kokemulighet og uten TV. “Hotellrom” til kr 990 uten TV! Ikke til å tro.

Vi sjekket også opp prisen på “hotellets” resturant, der tok de kr. 278,- for en laksemiddag! Laksen kjøpes sannsynligvis på nærmeste Rimi eller Coop til kr. 50,-. Trenger vel ikke si at vi lot være å spise der, i ren protest. Helt greit å betale kr. 278,- for en middag, men da må det du får stå i forhold til det du betaler.

I Alta bodde vi på Thon Hotell. Kr. 990,- for et middels hotell med middels lav standard. Absolutt overpriset For den prisen kan du bo på Plaza i Oslo i sommermånedene, og til en helt annen standard.

Så hva er det egentlig som skjer i Nord Norge! De har kort sesong, ca 3 mnd, så det er rimelig at de ønsker å dra mest mulig overskudd ut av det de kan tilby. Men på den annen side er det viktig at kunden også har en opplevelse av at de får tilbake noe som veier opp for prisen. Norske turister kommer kanskje én gang, og “that´s it” med disse prisene.

Folk vi snakket med andre steder i bl.a. Troms og Finnmark, vegrer seg for å reise til Nordkapp fordi det er så usannsynlig dyrt for dem. Og hvis du tar i betraktning at du må betale kr. 192, – for én bil med én passasjer for å komme gjennom tunnelen over  til Magerøya, OG en inngangsbillett på kr. 215,- pr. person for i det hele tatt å komme inn på Nordkapp-platået, så er det ikke vanskelig å skjønne at de vegrer seg.

Prisnivået inne på platået, på kafeen og resturanten der skal jeg ikke si så mye om, annet at det var omtrent 0 tilbud i mat. Kun noen plastinnpakkede baquetter og et par fat med salat. De hadde en meny man kunne bestille, men prisene der var verre enn på Bagatelle i Oslo. Trenger vel ikke si at kafeen var tom, og selv om det var stålende vær og de fleste oppholdt seg ute, så var nok ikke det den eneste grunnen.

En liten kafe solgte kaffe og kaker, prisnivået var det samme som resten av stedet.

Dette var den negative siden. Alt det andre var veldig bra! Se bloggen min!

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Helt på trynet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *