Tur til Nordkapp 2009

Når har jeg lirt av meg mange sure kommentarer om prisnivået i Finnmark og Troms generelt og Nordkapp og Magerøya spesielt, så nå er det på sin plass å si noe pent også.

Vi ankom Nordkapp-platået ca midt på dagen den 12. juli. Allerede da vi dro fra Tromsø hadde vi knallvær, og jeg hadde aldri trodd jeg skulle kjøre derfra til Nordkapp i solkjole, og at vi skulle få bruk for air condition-anlegget i bilen vi hadde leid.

Vi stoppet for overnatting i Alta og tok det med ro oppover. Vi hadde jo ferie!

Jeg fikk meg et par saftige kleggbitt på leggen da vi ventet på ferga over til Lyngen, så et skikkelig myggmiddel ble fort anskaffet.

På ferga over til Lyngen møtte vi to tyskere med bobil og hund. De hadde vært på Nordkapp dagen før og hadde tatt masse flotte bilder fra turen og fergeoverfarten i blanke stilla og nydelig vær. Da de kom til Tromsø slettet de ved en feiltakelse alle bildene, så da vi traff dem var de på vei tilbake et stykke igjen, for å ta nye bilder. Hyggelige folk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turen fra Alta til Nordkapp neste dag var like flott. Kjempevarmt og deilig. Stoppet på Gildetun for en is og toalettbesøk, og kikket litt på varene i de samiske butikkene. Mye rart å se der.

 

Da vi ankom Nordkapp-platået, ble vi værende der et par timer. Været var jo så nydelig, og Crazy var lykkelig for å komme ut av bilen. Og etter å ha sjekket inn på hotellet i Skarsvåg og spist middag i Honningsvåg, dro vi tilbake ca kl. 22:30 og ble til over midnatt. Masse folk, flott stemning og nydelig vær.

Dette innlegget ble publisert i Ferie. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *