Legge inn Firmwarepassord og slå på kryptering på Mac

Som jeg skrev i mitt forrige innlegg, kan det være en veldig god ide å legge inn firmwarepassordet på Mac-maskinen din. Når du har lagt inn dette, så er det ikke mulig å  formatere disken, reinstallere eller starte maskinen uten dette passordet.

Etter vår kjedelige episode med de to stjålne Macene, satt vi igjen med inntrykk av at den ene Macen fra 2005 hadde blitt hacket veldig kjapt. Maskinen rakk ikke å ta noen bilder av personen, og heller ingen skjermbildedump, men den rakk å sende ut en logg med IP-adresse. Det kan ha muligens ha tatt litt lengre tid med firmawarepassordet inne, men med batteiet så lett tilgjengelig, så spørs det…

På skjermbildet fra Undercover, ser vi at han hadde googlet «how to delete mac user».  Så på en eller annen måte har han greid å komme seg inn og få laget seg en admin konto også på den nyeste Macen, fra ca 2008.

Det er altså slik, at alle med litt teknisk kunnskap eller evne til å lese engelsk, kan finne ut hvordan du kan knekke en Mac. Det som kan gjøre det litt vanskeligere, at det tar litt lengre tid (slik at du kan spore tyven med et program som f.eks Undercover), er å kryptere disken (slå på FileVault), slik at de ikke kan lese passordet hvis de kommer seg inn via Installerdisken eller Single user mode.

For å slå på FileVault: Gå til Systemvalg, Sikkerhet og Personvern. Velg FileVault og Slå på FileVault. Du vi motta en kode, den MÅ du passe på ellers får du ikke slått det av igjen. Etter en omstart starter maskinen med å kryptere alt innholdet, og det blir umulig for noen å lese innholdet på disken med mindre de logger seg på. Det finnes sikkert måter å knekke dette på også, men det vil utvilsomt ta sin tid.

Det neste du må gjøre er å legge inn FirmWare passordet. Du må starte opp maskinen fra installasjonsdisken og gå til «utilities» > Firmware Fassword Utiliti og legge inn passordet. Dette hindrer andre i å starte opp maskinen ved hjelp av en CD, elleri single user mode. Folk med peilig kommer helt sikkert forbi dette også, men igjen, det kommer til å ta tid. Så, for det beste  resultatet anbefales begge deler.

 

Den aller beste måte å beskytte maskinen på er

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv, Mac. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *