Hurtigruten, dag 1 og 2 Ålesund og Molde

Innsjekkingen gikk veldig greit, det ser ut til at de har vært på kurs hos et av de mange cruiseselskapene som har innarbeidet gode konsepter for en effektiv og smertefri ombordstigning. Husker tilbake på det første cruiset vi var på, det var vel tilbake i 1992, da var det endeløse køer og masse styr for å komme seg om bord. Etter det har det grdvis blitt bedre. Nå går det unna på et øyeblikk, og det er sjelden kø.

Slik var det her også, litt pussig med sikkerhetsprosedyren i terminalen før vi fikk slippe ombord, men helt greit.

Siden vi kom ombord om kvelden og båten skulle gå kl 20:00 fra Bergen ble det middag ombord. Det var en buffet, bra mat og god kvalitet, kanskje litt lite utvalg, men også det helt greit. Vi kjøpte en vinpakke med utvalgte viner tilpasset middagene for hele uken. En ordning som viste seg å være smart, også rent økonomisk. Det ble litt billigere enn å kjøpe vinene hver for seg.

Lugaren var også helt grei, litt trangt, men tatt i betrakning den lille båten dette er, så var det som forventet. Badet var bra og dusjen varm. Litt dumt at det ikke var dobbeltseng kanskje, med overlever vi.

Vi ankom Ålesund i tjukk tåke, og ble ombord mens vi lå der. Etter et kort stopp gikk turen til Geiranger og så tilbake til Ålesund. Geiranger er alltid imponerende og flott. Klart det ikke bli helt max med tjukk tåke hengende nedover fjellsidene, men vi fikk da med oss de 7 søstrene og Friaren allikevel.

Tilbake til Ålesund, lunsj og så 1,5 time middagshvil, rett og slett for å greie å holde seg våken lengre enn til kl 22 om kvelden.

Middagen ble servert kl 18:45, og vi fikk bord sammen med et hyggelig par fra Bergen. Vi fikk servert klippfikskake til forrett, livechekylling med risotto til hovedrett og sjokoladefandant til dessert.
Siden vi var så uthvilt etter middagshvilen, ble det også et par timer oppe i baren, med en øl og et par genever. Sittende ved vinduet og se landskapet passere forbi. Deilig og avslappende. Da vi endelig kom oss i seng i 24-tiden, var vi stuptrøtte og sovnet som et skudd.

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Hurtigruten. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *