Hurtigruten dag 5, Finnsnes og Tromsø

Det ble ingen tur innom Trollfjord i går kveld. Været var for dårlig, sterk vind 20 m/sek og tjukk tåke. I følge crewet var det svært sjeldent at de ikke kunne gå inn om sommeren, og svært sjeldent at de har så dårlig vær som de har hatt på denne turen. Uken før hadde det vært strålende sol hele veien. Ja, ja, sånn kan det gå.

Leif døpes av Neptun

Det ble sent i seg i går, og derpå følgende sen frokost. Neptundåpen gikk av stabelen ca kl 10:30 og alle ble behørig døpt og kliss våt.

I dag fikk vi speilegg og bacon til frokost, jippi! ikke verst med en døgnpris på kr. 4000,- pr. person at man får speilegg på søndager!

Akkurat nå ligger vi i Finnsnes, tåka har lettet litt, vi kan se fjellene, men det regner fortsatt.

Innseiling til Tromsø

Innseilingen til Tromsø ble et skifte i været. Utrolig hvor opptatt man blir av været på en slik tur, alt forandrer seg når tåka letter og fjeltoppene kommer frem. Selv om det fortsatt ikke blir noen særlig dreis på bildene, siden de blir veldig grå, blir humøret betraktelig bedre når tåka letter.

I Tromsø ble vi hentet av svigers, rett hjem til dem på vafler og kvitlæfse, nam nam! Veldig hyggelig med en avveksling. Værte bedrer seg stadig etter av vi forlater Trpmøs, og når kapteinen i legger veien om Langsundet i retning Vannøya, istedenfor å følge Gråtsund, ble humøret veldig bra! Etterhvert klarnert det opp og sola stakk frem og alt forandret seg!

Lyngsalpene lå badet i sol, vi skimter Fugløya i det fjerne og passerer rett forbi Karlsøy. Kald vind, men deilig sol!

Lyngsalpene

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Hurtigruten. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *