Hurtigruten dag 6, Havøysund og Honningsvåg

Det var flott å våkne opp til strålende sol i dag morges. Og det er godt å tenke på at våre medpassasjerer, ikke minst de som har kommet langveis fra, får en super dag til Nordkapplatået. Det har de virkelig fortjent etter alt det gårværet som har vært på turen. Det gjelder å få litt valuta for penga!

Havøysund er et bittelite sted langs vannkanten, omgitt av karrig natur og tøft klima. Man kan se skjønnheten i det nakne landskapet, og bare forestille seghvordan det er her om vinteren når været viser seg fra en annen side enn i dag.

Innseilingen til Honningsvågt var flott, vi hadde sannsynligvis god tid, for båten gåten gikk vel bare med en hastighet på ca 15 knop.

En liten tur på land i onningsvåg ble det, men ikke den store utfarten. Vi har vært her før og hatt en fantastisk tur til Nordkapp, ingenting kan slå den – derfor valgte vi å bli ombord.

Honningsvåg

Dette innlegget ble publisert i Hurtigruten. Bokmerk permalenken.

10 svar til Hurtigruten dag 6, Havøysund og Honningsvåg

  1. Kjetil Eggen sier:

    Hei flott blogg fra Hurtigruten du skriver. Selv skal jeg med MS Vesterålen fra Kirkenes til Bergen siste uka i september og gleder meg stort.

    Hvilken båt er det du reiser/reiste med?

  2. Kjetil Eggen sier:

    Takk jeg gleder meg, og ja har tenkt å ha med meg varme klær. Satt å leste på bloggen din fra MSC Licra, flott den og. Men jeg lurte på om du har blogg fra flere av cruisene du har vært på? Liker veldig godt og lese reiseskildringer og dine er veldig fine og lese.

    • Heidi Sitara sier:

      Hei, veldig hyggelig at du liker bloggen min!
      Jeg har en blogg om den sommeren vi kjøpte båt: http://fjeldvig.no/heidiblogg/?m=201007

      Tror ikke jeg har noe mer om cruise på blogg. vi har cruiset masse, både i Alaska, Middelhavet og i Karibien, men det er nok dårlig med blogging derfra..

      Vi reiste jorden rundt i et år, fra 2001-2002 og skrev en masse reisebrev. Jeg er litt usikker på om de ligger ute på web, hvis ikke kommer jeg nok til å legge det ut.

      • Kjetil Eggen sier:

        Ja jeg elsker å lese reiseskildringer og reisebrev. Og da er bloggen din helt perfekt.

        Må bare litt til den MSC cruiset ditt, for skjønte at du ikke var helt fornøyd og jeg har vel og hørt andre si det. For selv har jeg to ganger vært med RCCL fra Oslo, de legger jo ned Oslo som utgangshavn etter årets sesong men så vidt jeg har skjønt så skal MSC ha cruise ut herifra.

        Og da er MSC så dårlig altså, har selv bare gode erfaringer med RCCL, er det så stor forskjell på de to?

        • Heidi Sitara sier:

          Som du ser av bloggen vår, var vi ikke fornøydmed MSC i det heletatt, og kommer aldri til å reise med dem mer.

          De siste årene har vi reist mye med Celebrity Cruises, som er et selskap eid av RCCL, men som har bitte litt høyere standard, uten å være noe særlig dyrere. CC passer best for de som er litt voksne, bitte lite grann høyere snittalder og færre barn, så hvis dere er unge og opptatt av party, så kan det kanskje bli litt feil også. Men er dere 45+, så er det et veldig bra alternativ

          Når det gjelder utfra Oslo, så er utvalget blitt veldig begrenset etter at RCCL gav seg her oppe, men det finnes jo masse muligheter i Middelhavet da, som jo er helt fantastisk å cruise i. Hvis dere allerede har gått ut fra Oslo. Noen ganger, kan det jo være en ide å prøve nye steder?

          Om dere skal prøve MSC eller ikke må dere vurede selv, ut fra bloggen min ser du hvordan vi opplevde det. Hvis dere ikke synes gjør noe, så er det jo ikke noe problem. For oss var det rett og slett for dårlig på alle områder, og spesielt siden vi var vant med standarden på RCCL.
          Siden vi dro ut første gangen, i 1992 eller så, så har også RCCL tapt seg en del. Siden det nå er blitt «cruise for alle», så har prisene gått ned, og dermed standarden. Men på RCCL har de allikevel ikke tapt seg så altfor mye, man merker det på de små tingene… MSC er for italienere, som har en annen stil enn amerikanere, og det merker man. Men hvis dere gjør det allikevel, kan det være artig å høre hvordan dere synes det var.

          • Kjetil Eggen sier:

            Takk er veldig godt fornøyd med RCCL, men har ingen og sammenligne med da. Men du er ikke den første jeg ser klage på MSC nei. Hvis RCCL tar opp det cruiset med utganspunkt i København så kunne jeg veldig godt tenkt meg det cruiset de hadde som gikk rundt hele Storbritania. Som var innom Frankrike, Dublin og flere havner i Storbritanina. Kunne og tenkt meg et cruise i middelhavet ja. Men for se, i år blir det Hurtigruten. Blir nok ikke cruise hvert år.

            Litt spes grunn til at jeg faktisk endte opp med Hurtigruten i år, for jeg er en temmlig stor sportsidiot, og prøvde selvsagt å få bilettet til OL i London. Fikk ingen, og det svaret fikk jeg like etter at Hurtigruten minutt for minutt var ferdig. (Jeg så over 30 timer direktesending forøvrig) og var veldig lysten på en tur. Og tenkte da bruker jeg heller de penga på en tur med Hurtigruten når det ikke ble OL tur.

  3. Kjetil Eggen sier:

    Jeg må bare spørre en ting.

    Ved middagen på Hurtigruten, må man pynte seg slik man gjør på vanlig cruise? Eller holder det å komme i olabukse og skjorte eller tilsvarende?

    • Heidi Sitara sier:

      Nei, ingen dresskode ved middagen. Det er veldig avslappet stil hele veien. Det viktigste å ha med seg er fotoapparat, kikkert, godt med klær, inkl regntøy, masse lesestoff og kanskje en Ice-ruter hvis du ikke klarer å leve uten internett (ganske bra 3G-dekning hvis du har Telenor).

      Det finnes pledd på lugaren, som du kan ta med ut hvis du vil sitte ute. Vi hadde med oss en liten vannkoker til å koke vann på lugaren for å lage morgenkaffe og kveldste, men du kan også få kjøpt en kaffepakke ála Statoil-koppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *