Dag 5 og 6 Lanzarote og siste dag i sjøen

Men lykken varte ikke så lenge… Klokka cirka 8 om morningen stoppet internettet å virke! Plutselig! Ikke søren om det var mulig å få det i gang igjen. Jeg hadde bare hatt det i 2 dager pluss, og det var ikke praktisk mulig å ha brukt opp 1 GB på 2 dager. Ikke med mitt bruk. Selv om jeg hadde lastet ned Aftenposten et par ganger, Leif hadde slengt seg på tilkoblingen (dele internett) og surfet litt, så ikke søren om vi hadde brukt opp alt! (Tips: når du kjøper forhåndsbetalt internett så husk å nullstill telleren på iPaden/iPhone for hvor mye du har brukt, da kan du holde en viss kontroll).

Vi hadde egentlig ikke tenkt å gå i land på Lanzarote, men for husfredens skyld ble vi enig om å ta en tur inn til byen allikevel, og kanskje finne en Vodafonebutikk? Som sagt så gjort, vi slang oss inn i en taxi og dro innover tl sentrum. Det er egentlig veldig rart at på slike steder som Las Palmas og på Lanzarote, at unge mennesker som jobber i slike butikker ikke kan snakke noe engelsk. Og når min spansk er så dårlig som den er, sier det seg selv at det blir vanskelig å kommunisere. Bare det at jeg kunne mer spansk enn de kunne engelsk, sider noe om nivået her….
Men jeg fikk da frembrakt mitt ærend. En hyggelig kunde med kone på vei til å kjøpe ny iPad til kona, hjalp meg litt med å oversette som best han kunne. Og sammen prøvde vi å forklare problemet for damene bak disken.
Denne gangen hadde jeg husket passet, men ikke nummeret på internett-pakken. Dog hadde jeg også tatt med kortet som sim-kortet var festet på,og til slutt greide hun å spore opp abonementet mitt ved å ta et par telefoner hit og dit.
Men det viste seg at, neida, jeg hadde ikke brukt opp hele gigabiten, riktig nok, men hun som solgte det til meg hadde gjort en feil ved registreringen av kortet, så det var sluttet å virke. Og det var ikke mulig å fikse det, fordi det var to forskjellige selskap (selv om begge var Vodafone!!). Så eneste løsningen var å lade kortet på nytt. Forbasket! Ikke bare hadde jeg blitt lurt for gigabiten min, men måtte i tillegg betale for ny lading! Akkurat da var det bra at de ikke skjønte norsk eller engelsk i butikken for den saks skyld!

(Tips: når du kjøpet forhåndsbetalt internett i utlandet, så husk følgende: sjekk at du får opp en webside før du forlatet butikken. APN-instillingen MÅ settes opp i butikken, ellers funker det ikke. «Min» dame skjønte ikke dette, tvertimor ble hun sur da jeg påstod at det ikke virket da jeg kjøpte det første kortet. Jeg stilte inn språket på iPAen til spansk, slik at hun selv kunne lese meldingen, og da skjønte hun at det var noe som måtte gjøres. Det ble noen telefoner og hjelp fra noen, som hjalp henne med kodene for å få telefonen til å virke. Det andre du bør dobbelsjekke er at de faktisk har registrert inn opplysningene riktig, slik at du får all den kapasitet du har bestilt. I Spania velger jeg Vodafone, fordi de skal ha den beste dekningen)

Vel, etter å ha ryddet opp i miseren med kortet, og fått ladet opp med 100Mb til (det var jo bare en dag til så bar det hjemover) ble det en liten runde i shoppinggata før vi satte nesen tilbake til båten.

Dagen etter var sjø-dag og litt dårlig vær. Overskyet, regn og kraftig vind. Dette var første gangen jeg noengang har merket at en cruisebåt har bevedet på seg, opp og ned, og litt sidelengs. Ikke mye men nok til at man merket det . Det er også første gangen jeg har sett at de har hengt ut spyposer…

Vi ble heldigvis ikke sjøsyke, og det var helt greit å ligge i senga og se en 7-8- episoder av siste sesong av Damages! Veldig bra serie forresten. Med Glenn Close i en av hovedrollene. Hun spiller dritbra, for å si det rett ut. Skikkelig bitch!

Etter at vi bestemt at vi skulle ha forskjellig middagsbord hver kveld, var det like spennende hver gang hvem vi kom på bord sammen med. Siste kvelden satt vi ved et bord med et par morsomme amerikanske damer på tur og to andre engelske damer vi hadde sittet sammen med før, pluss et par andre. Det ble et lystig lag med min spesiallagede vodka maritin (uten vermuth), basert på Gray Goose, som forøvrig er en veldig god vodka som lar seg drikke bar. Det merkes!

Senere på kvelden ble det en sedvanlige siste-kvelden-runden i casinoet, det vi tapte våre tildelte $25 hver, og deretter ble det faktsik litt dansing. Vi traff et veldig hyggelig tysk par, som svingte seg skikkelig på dansegulvet. Mannen fylte 60 år denne dagen, men så ut som han ikke var en dag over 50. Det ble den seneste av alle kveldene, og det merket vi i morges da vi måtte opp tidlig for å spise frokost og forlate skipet.

Utsjekking gikk strålende som vanlig, buss rett til flyplassen og en liten halvtime forsinkelse, så sitter vi nå i skrivende stund på flyet. Det ser til og med ut til at det trådløse nettet på flyet funker. Dvs, dersom dette kommer på nett i dag før klokka 15 i dag, lørdag 20. oktober 2012, så funker det.

Dette innlegget ble publisert i Cruise 2012, Ferie. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *