Dag 1 OneNote på Mac

I dag ble OneNote for Mac sluppet. OneNote har i mange år vært Microsofts best bevarte hemmelighet. På Windows har det vært et fantastisk verktøy, og jeg simpelthen elsker det. Det er ikke et nytt produkt, men det har liksom forsvunnet bak de andre Office appene: Word, Excel, Powerpoint og Visio +++.

Jeg husker ikke helt når jeg begynte å bruke OneNote, men det er mange mange år siden.

OneNote er en app som kan brukes som en notatbok der du kan samle alle mulige slags notater, referater, lister, bilder, logger osv. Du kan opprette en «perm», dele denn inn i «skilleark» og under der igjen kan du ha et utall notater. Du kan søke i alle «permene», og du kan bruke masse forskjellige symboler i notatene, slik som checkbox, spørsmålstegn, stjerner osv (se eget bilde).

Symboler
Hvis du kjenner til Evernote så er OneNote er sterk konkurrent. Jeg begynte faktisk å bruke Evernote for Mac da det ikke var noen OneNote versjon tilgjengelig.

Så nå får jeg nok en utfordring i å velge hva jeg skal gjøre fremover.

Men først gjenstår det å teste ut appen, og se om den er like god som på Windows!

Observasjon 1:
Det første jeg observerer er at det ikke ser ut til å være mulig å ha notatbøker liggende lokalt. På Windows, når du skal opprette en ny notatbok, så kan du velge om du vil ha en som ligger lokalt, om den skal ligge på en server eller Sharepoint og om den skal kunne deles med andre. Denne muligheten ser ikke ut til å være på Mac-versjonen.
Dette er en ulempe! Det betyr i praksis at du MÅ opprette en Microsoft-konto. Jeg liker ikke løsninger som tvinger folk til å «bli medlem» eller å opprette kontoer. Selv om jeg har satt opp en to-fase autentisering på Microsoft-kontoen min, så liker jeg å bestemme selv om jeg skal ha en konto et sted eller ikke.

Observasjon 2:
Det fulgte ikke med noen bok med templates, som gir deg litt starthjelp til å komme i gang. Jeg er litt usikker på om det finnes i den nåværende Windowsutgaven også, men det gjorde det i gamle dager, og det var slik jeg lærte meg å bruke de mulighetne som ligger der.også.
Det ligger en bruksanvisning der, men før kunne man ha et template bibliotek, slik at man kunne opprette notater iht en mal, f.eks for et referat, en agenda, e.l.

Dette innlegget ble publisert i Mac, Slektsprogrammer, Test av apper. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *