Dag 2 med Microsoft OneNote forMac

Da har jeg kikket litt mer på OneNote. Jeg kommer til å blogge observasjonene min om OneNote for Mac over tid, og ettersom jeg bruker det i vanlig bruk.

Observasjon 3 Clipper til OneNote

Foreløpig finens det ingen gode muligheter til å sende dokumenter/utskrifter til OneNote. Miscrosft har laget en Clipper til OneNote, son fungerer som et lite Javaprogram du legger på bokmerkelingen din. Problemet er bare at når du bruker den så sender den til én og samme notatbok hver gang. OneNote oppretter en default notatbok «Notatbok for Heidi etc», og alle klippene havner der. Du kan ikke velge.

Jeg har f.eks én notatbok pr. tema jeg er opptatt av. Akkurat nå samler jeg inn litt stoff om DNA genealogi, og da har jeg en egen notatbok som helter «DNA genealogi». Denne har jeg delt opp i ulike permer eller «skilleark», som f.eks «Artikler fra ISOGG», eller «On Y-DNA testing» osv. Da ønsker jeg å bestemme når jeg sender et eller annet jeg finner på nett hvor denne linken eller siden skal sendes til. Det går ikke.

Løsning: du må gå i den notatboken som er «Notatbok for xxx», høyreklikke på innlegget og kopiere/flytte det den notatboken du vil ha den til.

Observasjon 4 Print til One Note

Det går heller ikke an å «printe» til OneNote. Det er en av de funksjonene jeg bruker mest på Windows. Jeg bruker det slik:
Jeg får en mail, som inneholder masse informasjon jeg ønsker å arkivere i OneNote under et eller annet tema. Da finnes det en egen funksjon der jeg bare kan klikke på en knapp (bruker jo Outlook, og det er jo også Microsoft…), så havner mailen i OneNote, med avsender, dato og alle andre mottakere.

Dette er spesielt nyttig hvis du har en møteinnkallelse i Outlook. Sender du denne til OneNote, så får du den automatisk inn ferdig satt opp til å skrive et referat. Den tar da med seg tilstedeværende (mottakere), sted, tid osv. Veldig nyttig. Slike finksjoner må vi vel se langt etter foreløpig.

Dette innlegget ble publisert i Mac, Test av apper, Tips og Triks. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *