Vårt nye feriehjem i Spania, ett år etter….

Nå har vi hatt vår leiligeht i El Campello, Spania i ett år. Om vi har vært her mye? Vel, vi var her i hele juli 2013, det var da vi overtok leiligheten, en liten langhelg i månedsskiftet aug/sept, en tur i oktober, i hele julen, i påsken 2014 og nå i sommerferien. Så svaret på det er vel,  ja, vi har vært her så mye vi har kunnet, og det kommer vi til å fortsette med. vi stortrives her nede!

Vår erfaring så langt er helt i forhold til forventningene, og de var ikke akkurat lave. Leif, mannen min, og jeg har noen ulike interesser (og noen felles). Én av hans store interesser er mulighetene for et rikt friluftsliv. Nærmere bestemt å gå i fjellet og å sykle. Her får han heldigsvis oppfylt begge deler.

Det finnes veldig mange fjelltopper i området, og det er lagt opp ruter i forskjellig vanskelighetsgrad. Noen er slik at jeg også kan bli med, og noen er mer krevende. Det går an å laste ned kart og GPS-ruter fra nett og legge inn på f.eks Garmin, slik at man ikke risikerer å gå seg vill. vi kom over en liten bok «Costa Blanca. Rother Walking Guide» En liten bok med beskrivelser av 51 utvalgte turruter i Costa Blanca området. Rutene er lagt opp etter vanskelighetsgrad og har forslag til alle aldersgrupper og formklasser. Bildet under er fra en tur vi hadde på et fjell som heter El Maigmo, 1296 moh. Da kjører man opp til et platå som heter «Alicantes balkong», og så går man de siste 310 høydemetrene til fots. Det er ganske bratt og tøft nok for de som ikke er i superform.

På toppen av El Maigmo. Også kalt "Alicantes balkong"

På toppen av El Maigmo. Også kalt «Alicantes balkong»

Vi har ikke hatt tid til å farte så mye rundt i området ellers ennå, men har planer både om å dra en tur til Madrid, til Valencia og nedover langs kysten. Alicante-området er supert med tanke på plassering. Flotte veier og enkelt å finne frem.

Det går også en trikkebane fra Alicante langs kysten gjennom El Campello og hele veien opp forbi Benidorm. Der er det overgang til toglinjer, som da går helt opp og til Denia. Det koster €1.45 å reise én vei til Alicante, og vi tar den hvis vi skal dra inn for å hygge oss med middag e.l. og slippe å kjøre bil. Det tar 20 minutter og er en behagelig tur. Den kan man også ta til diverse kjøpesentra eller til Benidorm hvis man vil ut å shoppe og ikke har lyst til å leie bil. Funker kjempebra!

Så litt om stedet her: El Campello er en liten spansk by, og her har vi alt vi trenger i gangavstand. Vi pleier å leie bil, men det er bare aktuelt hvis man skal farte rundt. For å bo og leve her, er det ikke nødvendig med bil. Vi har et lekkert supermarked 2 min unna, rett ut av porten, masse huggelige spisesteder og resturanter i nabolaget, stranda 8 minutter å gå (slentring er vel et bedre uttrykk), kjempeflott strand med deilig hvit sand og nydelig badetemperatur.

Vi er også veldig fornøyd med selve anlegget der vi bor. Vi har en leilighet i 7. etg (8. etter norsk telling) med fantastisk utsikt. Maisa har gjort en super jobb med anlegget, poolområdet og ikke minst med leiligheten vår. Alt er av meget høy kvalitet, med fine materialer, pen og rent. Vi har fortsatt god kontakt med de som jobber på kontoret til Maisa, de hilser alltid når vi kommer, og de har et par ekstra nøkler i tilfelle noe skulle skje.

Her i vinter var det en nabo som hadde fått en vannlekkasje og da kontaktet de oss umiddelbart og ba om tillatelse til å sjekke leiligheten vår for å se om det hadde fått noen konsekvenser for oss, slik at de kunne ta aksjon. Det hadde det ikke, men det er fint å vite at det er noen som passer på. Selve sameiet her fungerer også veldig bra. Vedlikeholdet på eiendommen foregår kontinuerlig, og både poolområdet og bygningsmassene ser like flotte ut som da de første var ferdigbygd. Slik er det IKKE alle steder i Spania!

Det er fortsatt noen ledige leiligheter i anlegget her, i påsken hadde de ca 20 leiligheter i gjen, nå i sommer (juli) er det bare 14. El Campello er litt dyrere enn rundt Torrevijea og området rundt der, men det finnes leiligheter i alle prisklasser.

Hvis du er interessert i å kjøpe leilighet i Spania, så er det greit å bestemme seg for om du vil bo i en «norsk» eller annen boligkoloni. Mange nordmenn synes det er betryggende og vil helst bo i nærheten av andre nordmenn. Hvis det er mange nordmenn på ett sted, så kan det være en viss sjans for at man få norske aviser og norsk mat på butikkene i nærområdet. I de områdene der det er mange turistboliger, slik som sør for Alicante og i Alfaz del Pi, Albir osv, er det også større sjanse for at mange av de spanske snakker engelsk på butikken, på rasuranter osv.

Da vi skulle skaffe oss et sted her nede så var det ikke noen målsetting for oss å bo så norsk som mulig. I EL Campello er det langt mellom nordmennene (finnes noen av oss da), og det snakkes svært lite engelsk her. El Campello er en by, ikke et boligområde, noe som medfører at det er liv her hele året og at det er mange spanjoler som bor og jobber her. Det finnes en del spanske turister fra Madrid og omegn, som har ferieleligheter her, men det er i områder der det også bor mange fastboende. Det boligkomplekset vi bor i består av 4 blokker midt i byen med park rund og med fantastisk utsikt, het til Benidorm. I blokkene her bor det franskmenn, noen får svensker og nordmenn, belgiere, russere og sikkert en del andre nasjonaliteter, men de fleste er spanjoler.

Vi trives her i El Campello fordi det ikke er typisk turistinnrettet, fordi folk ikke snakker noe særlig engelsk (vi lærer oss spansk), fordi det er gangavstand til det aller meste, fordi folk her er usedvanlig hyggelige og imøtekommende, et rikt spansk lokalt kulturmiljø, kort vei til rikelig med fjell og turmuligheter, fantastisk strand som vedlikeholdes hver dag, billige resturanter og fortsatt en del små spanske resutranter der du får skikkelig gammeldags spansk bondekost. En full «Menu del Dia» inkl desseret, kaffe og drikke – for € 8,-. Så hvis du er en av dem som ikke ønsker å bo i en norsk koloni, så kan dette være et flott sted. Hvis ikke, så er nok området sør for Alicante et mye bedre alternativ.

Fortsatt god Sommer!!

Utsikt mot Calpe by fra Peñon de Lfach, 332 moh.

Utsikt mot Calpe by fra Peñon de Lfach, 332 moh.

Fullmåne i El Campello

Fullmåne i El Campello

Els Arcs, påsken 2014. På tur ved Castell-de Castels påsken 2014

Els Arcs. På tur ved Castell-de Castels påsken 2014

 

Dette innlegget ble publisert i El Campello, Ferie, Leilighet i Spania, Spania. Bokmerk permalenken.

6 svar til Vårt nye feriehjem i Spania, ett år etter….

 1. Hey! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

 2. Dolly Mistry sier:

  I do not drop a great deal of responses, however I browsed a few remarks on Vårt nye feriehjem i Spania, ett år etter. . I actually do have 2 questions for you if it’s allright. Is it just me or do some of these remarks appear like they are left by brain dead visitors? 😛 And, if you are posting at additional places, I’d like to follow anything fresh you have to post. Could you post a list of the complete urls of your social community sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

  • Heidi Sitara sier:

   Hi, and thanks for commenting on my blog.
   Unfortenately there are som posts probably posted by machines. I try to keep track and reject them, but once in a while I don´t catch them.

   I am on Facebook, not much on twitter. You might find it if you search for this blogs name.

 3. What’s up, all is going fine here and ofcourse
  every one is sharing facts, that’s actually good, keep up writing.

 4. Dixie Rason sier:

  Hi there very cool site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds additionally…I am happy to find numerous helpful information here in the submit, we want work out extra techniques in this regard, thanks for sharing.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *