Mer om iPad2

Jeg elsker min iPad!
Ikke slik man elsker barna sine, bikkja si eller mannen sin, men jeg elsker den slik man kan elske iPaden sin.
Jeg har den med overalt, og bruker den til “alt”. Dagen starter alltid med at jeg leser Aftenposten ved frokostbordet. I sommer, da vi var ute med båten i ei uke, og ikke fikk tilgang på papirutgaven, gikk vi over til eAvis.

Vi har en ICE-ruter, og den gir ganske bra dekning i hele Oslofjorden. Da var det ferske aviser hver dag – på iPaden. Jeg er ikke så begeistret for den nye Aftenposten-appen, den utelater alle småartikene, annonsene og alt krimskramset de fyller sidene med, og som jeg liker å få med meg. Derfor leser jeg eAvis, som er pdf-utgaven. Da kan jeg sitte med følelsen av bla gjennom avisa, bla tilbake, forstørre opp de områdene jeg vil lese og føler at jeg leser en avis!
Etter frokost, putter jeg den i jobbveska og drar på jobb. Da har jeg iPaden på pulten ved siden av PC-en hele tiden. Der har jeg ulike pdf-filer jeg henter ned fra nett, f.eks faglige artikler, metodemateriell, ja jeg laser stundom ned hele fagbøker. Til det anvender jeg en app som heter iAnnotate PDF. Den har sin egen browser som håndterer nedlasting av sider som pdfdokumenter eller den laster ned dokumenter som andre har lagt ut.
I denne appen kan jeg legge inn bokmerker, lage gule streker/merker, skrive notater etc, slik man gjør med papirartikler. Og dermed har jeg materialet lett tigjengelig hele tiden. Enkelte presentasjoner jeg enten lager selv, eller får fra andre, har jeg også liggen de her, såfremt det ikke inneholder kunderelatert stoff.

Når jeg skal i et kort møte, på et seminar, kurs etc tar jeg ofte iPaden med. Da bruker jeg iThoughtsHD, som er et mindmappingprogram, til å ta enkle notater i en strukturert form, og som gjør det lett å huske i ettertid. Jeg bruker også iThoughtsHD til å strukturere fagstoff jeg leser ellers. Fordelen med iThoughtsHD frem andre apper som “Mindjet” og “MindMeister”, er at den har mange flere eksportmuligheter, både til ulike media (Dropbox, WebDav, email etc) og i veldig mange formater, enn det de andre har. Jeg synes også den er enklere og kjappere å bruke. Mer intuitiv.

For å kunne ta notater har jeg flere muligheter, men favorittappen foreløpig er Notes Plus. Den gir mulighet for å skrive og tegne på èn gang i samme dokument. Veldig ok hvis man sitter i et møte og drodler.
Drodler vi på tavla, så tar jeg bilde av tavla med iPaden og lagrer den i pdf-programmet mitt, så har jeg det der eller sender det på mail til PC-en min.

Et annet program jeg har stor glede av er Informant HD, det henter opp kalenderinfo fra kalenderen, og inneholder en “to do”-del som er basert på “Getting Things Done” prinsippet.

På iPaden har jeg også alt det jeg ikke kan ha på jobb-PC-en, som f.eks Skype eller andre chatprogrammer, Facebook osv. Noen ganger er det veldig praktisk å ha tilgang til slikt i arbeidstiden.

Jeg er også en storbruker av Evernote og Dropbox. Privat bruker jeg Dropbox som lagring av alt mulig jeg vil kunne ha tilgang til på flere maskiner eller på iPad. I tillegg sender jeg masse mailen, spesielt kvitteringer på internettkjøp, til Evernote. Da er det lett å finne frem igjen hvis jeg trenger en kvittering fra et eller annet kjøp.

Når jeg er ute og reiser bruker jeg iPaden til alt fra kart, turistinfo, reiseinformasjon (TravTrkPro, Booking.com, TripAdviso etc). Laster også ned enkelte kart for lettere å orientere meg.
Etter en tur ute med kamera på reise, legger jeg inn alle bildene, som en ekstra backup, laster opp litt til Flickr eller sender hjem til familien.
Når vi er ute med båten, bruker jeg Havneguiden for å finne en fin havn, eller ennavigeringsapp for å følge med på hvor vi er.

Etter at jeg kommer hjem om ettermiddagen, er det tid for middagslaging. Ikke at jeg gjør det så ofte akkurat, det sørgen min bedre halvdel for. Men det hender, og da har jeg en utmerket app som heter “Matprat”. Den inneholder massevis av oppskrifter, med tilhørende video som kan avspilles for å se hvordan enkelte ting skal gjøres. Da har jeg et lite stativ festet til undersiden av kjøkkenskapet, som jeg fester iPaden på, og så kan jeg stå der og kikke i “boka” når jeg lager mat.
Det hender også at jeg tar en videosamtale med en av barne, en nevø eller min mor mens jeg står der og lager mat. Da er det kjekt å kunne se dem på video mens de står der. Ja, det har til og med hendt at jeg og søstra mi har stått ved hver vår kjøkkenbenk med et glass vin og pratet via video.

Om kvelden tar jeg en kikk i avisene ogjen, sjekker om jeg har fått noen nye blader (jeg abonnerer bla.a på Oprah, MacFormat og Tap) og får dem på iPaden hver mnd og leser dem der. Mye mye billigere enn papirutgaven og mye enklere å ta med seg overalt.

I tillegg spiller jeg litt mahjong, scrabble, sudoku eller legger kabal hvis jeg skal koble ut litt.

Jeg har drevet med slektsforskning i mange mange år. Det går litt opp og ned med hvor mye tid jeg bruker, men jevnt over har jeg vel holdt på i 20-25 år. Ved hjelp av iPad-apper kan jeg nå ha med meg hele slektsregisteret på iPaden, og kan dermed ha det lett tilgjengelig i familiesamlinger når det blir spørsmål om slekten. Kommer jeg over noe nyttig informasjon, er det bare å legge det inn med engang, selv om jeg ikke har PC med.

Dette var en liten del av det jeg bruker iPaden min til. Det finnes masse andre anvendelsesmuligheter, men du tar vel poenget om hvorfor jeg elsker den?

Det eneste jeg ikke bruker den til er å lese ebøker. Da bruker jeg Kindle isteden, den er fantastisk å lese bøker på, men det får bli en annen historie…

..og en ting til, eaviser egner seg dårlig som tisse på for bikkja, så der må vi snike i søpla til naboen…….

Ha en fin dag

Dette innlegget ble publisert i Ferie, iPad. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *