iPad 2, et første inntrykk.

I går var jeg en av de heldige som fikk tak i en iPad 2. Det var egentlig ikke så vanskelig, faktisk var det bare å spasere inn på Expert på Majorstua i 13-tiden og reservere en.
Tilsvarende, to bekjente av meg, som egentlig hadde sett for seg å bestille fra Apple store, en gjorde det også, med beskjed om at det var 2-3 uker ventetid, ombestemte seg.
Den ene dro til Elkjøp på Ullevål, stilte seg i kø og fikk sin (det var over 200 som stod i kø da vi var der, men det kom nok flere). Alle de som var der da, fikk.
Den andre dro til Lefdal, og fikk sin hvite.
No big deal.

Så hvordan er førsteinntrykket?
Umiddelbart fikk jeg inntrykk av at den ikke bare var lettere i vekt, men også den nye avrundede formen gav et lettere, mer “spinkelt” inntrykk, uten at den er det.
Det kom veldig tydelig frem da jeg holdt den gamle i ene hånden og iPad2 i den andre.

Det andre inntrykket var hastigheten. Den gamle iPaden min var stappfull av apper, bilder, filmer og mail etc. Ca 40 GB bar fylt opp. Etter å ha overført alt til ipad2 var det merkbar forskjell på hastigheten. Forskjellen var tydelig både i oppstart av apper og bruk av dem, men også Safari og oppdatering fra nettet ble merkbart raskere.
Overgangen var omtrent som fra iPhone3 (ikke 3G) til iPhone4.

Kameraet er så som så, egentlig ikke noe særlig bra. Vi prøvde ut FaceTime, bildet er grovkornet og lyset dårlig. Her er det rom for forbedringer. Men det funker! Du må ha en apple-id, men det har du jo. Du kan også legge til flere emailkontoer du kan nås på via FaceTime.

Den andre iPaden må heller ikke ha FaceTime startet på sin iPad for at det skal funke. Men du må altså vite hvilken konto den andre har på sin FaceTime. Det lureste her er å legg inn emailadressen/ene dine i tillegg.

Jeg kjøpte også et smart cover, men er ikke helt sikker ennå på hva jeg synes om det. Det er lekkert, funker som det skal, men har en stor ulempe.
Jeg liker å sitte i godstolen eller i sofaen med beina trukket opp og med iPaden på knærne/lårene. Da må den “henge” fast. Hvis den sklir må jeg bruke den ene hånda til å holde iPaden, og da får jeg bare brukt en hånd til å skrive. Det går ikke bra. Så det må være mulig å ha iPaden “hengende” på bukselårene, slik at begge hender er fri til å skrive. Det samme gjelder når jeg ser film, jeg ønsker ikke å måtte holde iPaden fast mens jeg ser en film.
Smart coveret til Apple sklir. Det gjør det ubrukelig for meg til en slik situasjon. Jeg kjøpte et cover til den gamle iPad1, det likner veldig på Apple sitt sorte omslag, men det har muligens litt mer friksjon, merket er “Macally”. Det er et sånn som man klipser på plass i de fire hjørnene. Siden iPad2 er litt tynnere vil det ikke la seg klipse på plass og sitte fast. Men det fungerer fint som en holder.
Så jeg kommer til å bruke smart cover når jeg frakter den med meg, men omslaget når jeg skal sitte i godstolen.
Jeg synes også vinkelen på iPaden blir litt for liten på smart coveret når den ligger på bordet, men det er kanskje en vanesak. Eller funker snart coveret helt som det skal.

Siden jeg har Mac fra før, bryr jeg meg ikke så mye om Photobooth, den har vi lekt ferdig med. Og siden kameratet er så pass dårlig er det begrenset morro.

Jeg har ikke fått testet ut skjermvisning på hdmi eller vga ennå.

Dette innlegget ble publisert i iPad. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *