Så er det ferie igjen!

Det er alltid spennende å dra på ferie. I hvertfall til USA. Nå tenker jeg ikke bare på at Amerika er et spennende land med mye å oppleve, men det er selve reisen som er så spennende. Man vet ALDRI hva den kan by på…

Akkurat nå ligger jeg i senga på et hotell i Miami og har fått en natts søvn etter en heller strabasiøs reise i går.

Man blir aldri utlært når det gjelder flyreiser, og her er dagens lesson og noen nyttige oppfriskninger fra tidligere erfaringer for oss:
1. En time og ett kvarter er ALTFOR lite til å bytte fly i New York når man kommer inn med internasjonal flight. Ikke tro på flyselskapet når de booker dere inn på en så kort connection, ikke engang om du ringer dem og spør MENER dere virkelig at det går, og de sier “ja, dette har vi god erfaring med..” Vi mistet vårt med et par minutter.
2. Man kommer lengre med sukker enn med sitron når man er pisst og forbanna på flyselskap. Blir du forbanna, lukker de ører og munn og overser deg totalt. Nei, takk og bukk, beklag og tigg. Greier du å få frem et par tårer i tillegg, kan det bli bonus til og med!
3. Amerikanske flyselskap (visstnok ikke bare Continental) tar ikke noe ansvar for passasjerene lengre, uansett om det er deres feil eller ikke. Om du mister flyet og de galant booker deg inn på et fly langt ut på ettermiddagen dagen etter, på standby selvfølgelig, er det dem knekkende likegylding om du blir uteligger for en natt og fryser ihjel, sulter ihjel eller hva som helst annet du kan finne på
4. Har du dårlig tid mellom flighter, så sitt langt frem i flyet, så du kommer deg fort ut. Det tar FOREVER å komme seg ut av et Continentalfly. Utrolig hvor lang tid det tar å få åpna den forbaska døra! Her har de noe å lære av Norwegian..
5. Sjekk alltid avgangstavla når du kommer fra ett fly og skal løpe gjennom hele flyplassen til en annen pir til den gaten neste fly skulle fra. Selv med boardingpass i hånda med gatenr på og du har innmari dårlig tid.. Det kan hende de har flytta gaten mens du var i lufta, og du oppdager først når du kommer frem til den at de har bytta og at den nye gaten de har flyttet til, ligger rett ved siden av den du kom fra, slik at du må løpe helt tibake igjen….. Bare for å oppdage at du rakk det akkurat ikke..
6. Når gaten er stengt er den stengt! Basta!! Det hjelper ikke at de stenger den rett foran øya på deg, at du har boardingpass, at bagasjen din er ombord i flyet, at du har stått altfor lenge i tollen og sikkerhetssjekken, løpt tvers gjennom til en annen pir og tilbake og holder på å knekke sammen av mangel på oksygen og gele i beina. Nei, det hjelper ikke i det hele tatt. Bare glem det!

Så vi endte til slutt opp i Fort Lauderdale i stedenfor Miami, bagasjen kom dit den skulle og med riktig fly, nemlig til Miami. Det kostet oss noen dollar ekstra med taxi, men en ting skal de ha disse folka, de greide å levere bagasjen til hotellet i løpet an natta. Så nå er vi her, på et hyggelig hotell, midt i beste strøket på Miami Beach, Apple Store rett rundt hjørnet, Diners et par kvartaler unna, og Macy’s rett rundt svingen. Kan man ha det bedre?

Ja, ferie er deilig!

Dette innlegget ble publisert i Båtliv, Ferie og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *