Arbeid med pdf-filer

Både I jobben min og ellers på fritiden, leser jeg mye dokumentasjon på pdf-format. Som medlem av DIS-Norge mottar jeg Disputten (medlemsblad for Oslo/Akershus), Slekt og Data og I tillegg er jeg en ivrig leser av ulike Mac-magasiner og fotoblader.
Av og til leser jeg fagstoff på pdf, og da ønsker jeg å ha muligheten for å gjøre merknader I teksten, skrive kommentarer og ha mulighet til å har dette lagret sammen med pdf-en, slik at jeg slipper å dra på papirutskrifter (som jeg allikevel somler bort).
Det finnes flere apper som håndterer pdf-er mer eller mindre godt. Et program som jeg har blitt veldig fornøyd med er det som heter iAnnotate. Det har svært gode kommenteringsfunksjoner og markering av tekst. I tillegg kan du åpne dokummerer direkte fra mail, signere og sende tilbake, lage skisser, kopiere tekst, lage understreking etc. Det har også støtte for print, du kan lage bokmerker osv. Det støtter også bruk av Dropbox og har et eget bibliotekt for lagring og organisering.
I tillegg kan du laste ned pdf-er på flere ulike måter, f.eks fra websider direkte fra programmet eller fra Safari. IAnnotate har et tilleggsprodukt: APS (Aji PDF Service), som er gratis for enkelt å kunne synkronisere dine eksisterende pdf-er på Mac-en eller PC-en.

Puh, har kunne det sikkert ha vært skrevet mye. Utfordringen er at allerede i løpet av de 4 dagene siden jeg skrev dette om pdf-filer, har jeg lært utrolig mye mer, og ser at det finnes masse apper for håntering av pdf-filer. Så hvis du ikek har tro på denne (som jeg fortsatt er veldig fornøydmed), så finner du sikkert noe du kan leve godt med der ute!

Dette innlegget ble publisert i Mac, Tips og Triks. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *