Skrive ut fra iPad

Etterhver som jeg tar I bruk iPaden på flere og flere områder, dukker før eller siden behovet for å printe ut opp. Jeg har sjekket ut flere løsninger, mer eller mindre gode, og har tilslutt landet på noe jeg synes fungerer bra.
Apple har utvikler noe de kaller «airprint», det er inkludeert i iOS 4.2 og meningen er at du skal kunne printe ut fra din iPad trådløst direkte fra programmer uten noen dikkedarer. Dessverre har jeg ikke fått testet det ut, da det foreløpig bare funker på noen få HP-modeller. Dette er modeller som støtter noe de kaller ePrint, og som gjør det mulig å skrive ut via trådløst nettverk direkte til skriveren. Planen skal, I følge ryktene, være å utvide skrivermodellene til flere merker, men foreløpig altså, kun for noen få HP-skrivere.
Så jeg måtte altså velge en annen løsning. Jeg har en gammel HP Color LaserJet, en Canon MP980 og en Brother DCP-6690, hvorav Brother er på trådløst, Laseren er på kablet og Canon er koblet til iMac-en via USB. Målet var å kunne printe ut til alle disse skriverne fra iPad. Ikke bare når jeg er på mitt eget hjemmenettverk, men også via 3G, når jeg er ute I verden.
Valget falt først på «Print n Share». Men her tabbet jeg meg ut! Det viste seg at leverandøren av Print n Share har en rekke produkter med gradert funksjonelitet, slik at når jeg skulle bruke programmet til å printe ut i pdf, noe Mac-er er ganske borskjemt med, så måtte jeg først kjøpe et annet program og i tillegg betae kr. 11,- for å få integrert pdf-funksjonaliteten i Print n Share. Jeg ble litt sur, må jeg innrømme, og følte meg litt snytt. Men etter å ha lest litt mer på App store om Print n Share, kom det frem at dette hadde sine begrensninger. For at du ikke skal gjøre den samme tabben som meg, og mått kjøpe tillegg, anbefaler jeg deg å studere matrisen nederst på denne siden, slik at du kjøper riktig program med én gang. Jeg endte opp med å kjøpe Save2PDF i tillegg og disse to overlapper delvis hverandre. Skulle jeg gjort det om igjen i dag, ville jeg enten ha vurdert «Save2PDF» eller «PrintBureau». Printoppsett etc er det samme for begge, men mulighetene er litt flere i forhold til Print n Share. F.eks kunne ikke sistnevnte hente dokumenter fra Dropbox, noe som var avgjørende for meg.
Print n Share har muligheter til å skrive ut dokumenter, mail, bilder osv, og det gjennkjenner straks printere på nettverket eller printere som er delt ut via en maskin (slik som Canon MP980 hos meg som står koblet mot iMacen med USB og som er delt ut.). Dette fungerte uten virere og lettt som bare det.
Dersom du vil skrive ut via 3G, er det litt mer komplisert. Du må laste ned et lite program som heter «Weprint» på Mac-en eller PC-en, det er en slags proxyserver, som du setter opp til å skrive ut via en email eller WebDavserver. Det er gode hjelpetekster og enkelt å sette opp, og det fungerte som barer det.
Så nå kan jeg skrive ut bilder og tekst både via iMac, Wi-Fi og via 3G, supersmart!
Alle programmene har sin egen webrowser, den fungerer like bra som Safari, og har følgende muligheter (listen er ikke komplett):

Print n Share:
• Printe ut websider
• Sende webside på mail
• Lagre webside som dokument eller bilde
• Legge til bokmerker
• Printe ut filer som ligger på iPad, importere filer/dokumenter fra iDisk, tilkobler PC eller Mac på nett eller fra WebDAV
• Printe ut kontakter eller kontaktliste
• Printe ut bilder
• Sette opp emailkonto og hente, lese, skrive og sende mail i tillegg til å skrive dem ut.

Save2PDF:
Samme som over minus emailmulighetene, i tillegg (listen er ikke komplett):
• Direkte tilgang til filer på lokal PC eller Mac, Dropbox, Google docs, FTP-servere og lokalt på iPad
• Endre alle filer til pdf
• Flette sammen flere pdf-filer til én
• Sette opp iPhone eller iPad som nettverksdisk

Tilslutt har du PrintBureau, som har det mest av alt, og som er toppmodellen, bortsett fra at den mangler muligheten for å flette sammen flere. Ergerlig at de gjør slikt!

Dette innlegget ble publisert i iPad, Tips og Triks. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *