Tilbake til hverdagen…

Det var den sommeren! Den var over nesten før den fikk satt seg ordentlig. I år tok det litt tid å innstille seg på høstens fremmarsj. Lurer på om dette har noe med alder å gjøre. Dagene bare raser avsted, så fort at helgen kommer som en overaskelse hver gang.

Det er deilig med helg, men dessverre raser den også over like fort som den kommer, og mandagen brøyter seg frem. Og slik går det, og vips er det jul.
I dag er det akkurat 90 dager igjen til jul….

Men tilbake til dette med tid og alder; det at vi opplever at tiden går så fort og at dagene forsvinner før man får sukk for seg, kan det ha noe med at hjerne blir treigere når vi blir gammel? At alt går saktere oppi der, slik at vi tror at vi bruker like lang tid på ting, og det føles som vi bruker like lang tid. Men i virkeligheten går det med mer tid enn før?
Ta et eksempel, la oss si at jeg brukte 5 minutter på å tømme oppvaskmaskinen for 25 år siden, da var jeg sånn ca 28-29 år gammel.
Når jeg nå tømmer den, gjør jeg det i samme farta som den gangen, ihvertfall i hodet mitt virker det slik, gjort i en fei. Men når jeg da ser på klokka, er det gått 10 minutter. Ups! 5 minutter er forsvunnet. Hvis det er slik, da er det jo ikke rart at tiden går fort, døgnet er jo blitt halvert i hjernen.
Det betyr også at vi faktisk, relativt sett i forhold til en ungdom, gjør alle oppgavene dobbelt så sakte. Hvis vi nå bruker 10 min på det vi tidligere brukte 5 minutter på, så jobber vi jo i praksis mye saktere enn før!

Ikke rart ungdommen synes vi gamlinger over 50 er treige!

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Hverdagsliv. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *