Kragerø IV

Det er mye rart man skal tenke på når man har båt. For eksempel er det ikke noen selvfølge med varmt vann eller et funksjonelt do. Varmt vann har du bare så lenge motoren har gått ei stund eller du har landstrøm. For å få landstrøm må du ligge ved ei gjestekai, noe som egentlig ikke er sånn superfestlig. Den største fordelen er at du får strøm, og at du kan gå på land og ta en dusj. Ellers er det alltid mest hyggelig å ligge i naturhavn.
Når motoeren har gått ei stund, får du vant vann. Litt avhengig av hvor gniten du er på vannet, kan det vare i 2 dager. Nok til et par varme dusjer og oppvask.

For å kunne gå på do i båten, må du tømme doen jevnlig, og når du er langt fra land, minst 300 meter. Hvis du glemmer det mens du er underveis, og legger deg til ei kai fordi du ikke kommer videre pga været, da ligger du dårlig an. For hvis doen er full, så kommer det “stuff” ut gjennom et hull i skroget, og det er IKKE gøy når du ligger inne i ei idyllisk gjestehavn med stille vann og masse naboer – tett på.
Da vi gikk inn mot Kragerø siste gang, etter å ha sløvet inne på Larsøy i Hellefjorden – trykket vi på knappen for tømming, og trodde at det var bankers. Men da det begynte å komme “stuff” ut gjennom det lille hullet, skjønte vi at noe ikke stemte…
Det viste seg at vi hadde holdt tømmepumpeknappen inne så lenge på forrige tømminga et par dager før, at sikringa poppa ut, og dermed ble det ingen tømmings på vei til Kragerø den dagen. Kjipt. Samtidig var det meldt dårlig vær, det var derfor vi gikk inn… Gjestehavna var full og det å dra ut for å tømme tanken var det samme som at plassen ville bli tatt.
Vi løste det ved at Leif stakk ut grytidlig om morgenen i 7-tiden, jeg lufta Crazy og alt løste seg.

Et av de mast sympatiske trekk ved Kragerø er at de har en uteresturant der som heter “Tollboden”. Tollboden har tre menyer: Vanlig meny, barne meny og HUNDEMENY! Det er første gangen jeg har sett det EVER!
På menyen stod det 4 retter, husker ikke helt, men det var noe slik som:
En skål med vann: kr. 3,-
En grisehale: kr. 36,-
Ett griseøre: kr 39,-
Ett halvt griseøre: kr. 16,-

Endelig noen som har skjønt noe!

Dette innlegget ble publisert i Båtliv, Ferie. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *