Værfast i Nevlunghavn!

Vi fikk ny del til ankervinsjen, den ble montert av Leif med Heidi som assistent og ivrig konsulent og alt var bra!
Vel, nesten da…. bortsett fra at Leifs iPhone gikk i vannet, plopp plopp, og borte vekk!

Vi la ut fra Havna og dro til Ravnø i Tønsbergfjorden. Der fant vi en liten øy med fin liten havn til å ankre opp i, så fikk vi en mulighet til å teste det nyreparete ankeret også.

Da var det tid for å teste Cobb-en. Vi ble anbefalt den av båtvenner, en slags blandng av grill og stekeovn, osm er helt genial i båt. Den blir ikke varm utvendig, så den kan stå på bordet eller på dekk, og du kan steke alt mulig i den, og legge inn poteter og grønnsaker etc. Man kan til og med steke brød i den! Vi var veldig spente da vi fyrte den opp med spesialbrikker, og det oste som om hele båte skulle tatt fyr. De som satt på land og grillet pølser lurte nok fælt på hva som foregikk, det så vel ut som hele båten tok fyr.
Men, det roet seg ned, og vi puttet sopp, poteter og kylling inn i den og lot det stå til.

Resultatet ble supert! Kyllingen ble super og etterhvert ble potetene ferdige også. Kan absolutt anbefales.

Vi våknet til strålende sol og blikkstille vann, helt utrolig idyllisk! Leif ble snytt for morgenbadet, sjaøen va full av brennmaneter. Så lenge vannet bare holder 19gr, så trives de for godt oppe i vannflaten. Men vi hadde en deilig frokost og bestemte oss for å dra sørover. Fruen var kæpt´n og kjørte hele veien til Nevlunghavn for å spise lunsj. Så det ble nykokte reker og krabbe og en ørliten hvitvin til lunsj.

Oppholdet her i Nevlunghavn blir litt lengre enn vi hadde trodd, rett før vi skulle dra ut, kom en annen båt tilbake etter å ha prøvd seg utover mot Kragerø. De hadde en liten båt, og det hadde vært altfor høye bølger til at de torde fortsette. Vi tenkte vi skulle prøve, og la i vei. Men det ble for tøft. Når det er slik at båten forsvinner ned i en bølgedal og du bare ser veggen med vann komme mot deg, ja da er det like greit å snu.

Så det gjorde vi. Dro tilbake til Nevlunghavn og ligger her til det løyer av.

Forkjølelsen blomstrer og trives. I dag har jeg feber og er temmelig tett og snylta. Etter turen utpå i sted og tilhørende styr med fortøying etc, gikk jeg ned for telling og måtte kule et par timer. Får håpe jeg blir bedre i morgen!!

Dette innlegget ble publisert i Båtliv, Ferie og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *