På bøljan blå!

Så ble det ferie da, til slutt. Alltid like vanskelig å finne på hvor man skal dra hvert år. Og i år var vi igjen tom for ideer, skulle vi dra på cruise? Eller på biltur til Vestlandet? Eller camping på fjellet?
Vel, det ble altså båt isteden, splitter ny cabincruiser med to lugarer, pantry på dekk, badetrapp og det hele.
Og vi som ikke kan en døyt om båt.
Vel alle må vel begynne en gang, så da valget falt på Agder Boat 880 TC, perfekt for vårt bruk. Ikke for stor, vekt ca 2500-3000 kg, 29 fot inkl badeplattform og med mange fine detaljer.

Det er ikke bare bare å gå fra landkrabbe til båtlivet. Læringskurven er stupbratt, og mange av erfaringene må man smertelig gjøre seg selv. Som båteier må man vær forberedt på hverdagsdrama hver dag, og mens det står på er det intenst. Som den dagen vi skulle legge ut fra seilbåten til min søster, i sterk vind, og feil tau som løsnet først (det var for dårlig fortøyd antakelig), og vi nesten tok båtsiden på seilbåten med ankeret vårt. Full mobilisering -alle mann til pumpene, for å si det slik, og vi til slutt greide å holde båten klar og komme oss ut.

Eller da vi kom inn til gjestehavna på Tjøme, skulle legge oss inntil med baugen først, slapp ut ankeret, og etter noen meter stod det bom fast. Dramaet da, midt ute i havna med et ankertau halveis ute, en vinsj som ikke ville hverken opp eller ned, i sterk vind og, ja dere kan vel tenke dere. Men det gikk bra det også. Da lærte vi hvor viktig det er å sjekke at vinsjen er godt nok skrudd til, det var vår vinsj nemlig ikke. Vi oppdaget dagen før at den drev og skrudde seg ut – og vi prøvde å tighte den til for hånd, men greide ikke å gjøre det godt nok. Så, da alt ble litt løst, oppstod det antakelig en skeivbelastning eller noe slikt, og stoppetappen på kabelaret knakk. Ups!

Da er det godt å ha en å ringe til! Vi er utrolig fornøyd med Agder Boat og Jan Petter Zonnenveld. Som har stilt opp både sent og tidlig for alle spørsmål, både små (som “hvor ligger putene til senga…) og store (“faen!!! hva skjer med vinsjen”).

Ikke bare bare å selge båt til grønnskollinger, som trenger hjelp til det meste.
Men Jan Petter har alltid stilt opp og vært utrolig hjelpsom. Ikke minst nå når vi ligger på gjestehavna på Rica Hotel Havna og venter på å få tilsendt nye deler til vinsjen.

Like viktig som å velge riktig båt er det å velge riktig forhandler, husk det!

Se flere bilder av båten vår her

Dette innlegget ble publisert i Båtliv, Ferie. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *