Tips 3: Knipse et skjermbilde

Mange ganger har vi behov for å “knipse” et skjermbilde, eller et utsnitt av et skjermbilde. Det kan være fra en webside, fra en pdf-fil, et dokument eller hva som helst, som du kan se på skjermen. Her kommer 3 ulike måter å gjøre det på:
1. Bruke programmet “Preview” (ligger på Mac-en din).
Du gjør slik: Stå i det skjembildet du vil ta bilde av, Start “Preview”, gå til menyvalget “Arkiv” og “Ta skjermbilde”. Hvis du velger “Fra markering”, må du manøvrere deg til riktig vindu, marker og vola!

2. Bruke programmet Grab (ligger på Mac-en din)
Fungerer ganske likt med førroge punkt, men har et par litt mer avanserte funksjoner, som f.eks “selvutløser”, med en forsinkelse på 10 sekunder. Det er spesielt nyttig dersom du skal ta et bilde av et menyvalg, som forsvinner når du fjerner markøren. 10 sekunder gir deg til til å finne frem menyvalget og får frem “rullegardinsmenyen”.

3. Bruk av gratisprogrammet Skitch. Finnes også betalbar versjon.
Dette er min favoritt! Programmet er meget fleksibelt, gir deg muligheter til å klippe ut skjermbilder, laste dem opp til din egen webside, til MobileMe eller til din konto på Skicth. Herfra kan du hente link til bildet ditt, og du kan sende linken eller bildet til andre, enten som en url eller i en mail. Skitch har også funksjonalitet for å lagre bilde, sende til bluetooth, printer, du kan skrive kommentarer på bildet ditt, legge inn streker, piler osv. Har du litt mer avanserte behov enn bare å ta et bilde, kan Sktich være løsningen for deg.

Dette innlegget ble publisert i iPad, Tips og Triks. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *