RLE: Nye linser, 1,5 år etterpå

Nå er det litt over 1,5 år siden jeg fikk satt inn multifokale linser på Memira klinikken i Oslo. Det har vært litt etterjusteringer, her er det som skjedde:

Ca 6 mnd etter at jeg hadde satt inn de nye linsene, oppdaget jeg at synet ble dårligere. Ikke mye, men jeg måtte holde boken litt lengre fra, det ble vanskeligere å lese på iWatch, og jeg bestemte meg for å ta kontakt med Memira. 5 års garanti, tenkte jeg – vel det hadde jeg tenkt å finne ut av.

Det viste seg at synet mitt hadde justert seg etter operasjonen. Langsynet hadde fortsatt å utvikle seg, ca 0,5 grad. Det ble bestilt time, og jeg hadde en laserjustering tilbake til styrke 0. Laseroperasjonen gikk raskt og smertefritt, og allerede samme dag kunne jeg se mye bedre. Flott og profesjonell behandling av Memira!

Så gikk det vel ca 1 år. Og jeg syntes at synet ble dårlig igjen. Jeg slet med å fokusere ordentlig, jeg så ikke helt klart, og etterhvert ble det problematisk. Jeg tok igjen kontakt med Memira, fikk time nærmest på dagen, de undersøkte meg og fant ut at jeg hadde fått etterstær. Etterstær etter en linseinnsetting er er svært vanlig, og jeg skal ikke gjøre noen utredning her, men henviser til beskrivelsen på Memiras nettside.

Behandlingen ble gjort med en annen type laser enn det som ble brukt til å justere langsynet mitt, og var gjort på 10 minutter, totalt smertefritt, jeg kjente faktisk ingenting. Jeg kunne dra rett hjem og synet var igjen perfekt.
Etter denne behandlingen måtte jeg inn en gang til, da ikke alt ble borte første gang, det er også helt vanlig.

Alle «komplikasjonene» jeg har hatt er svært vanlige, og Memira har håndtert dem raskt og profesjonelt. Nå er synet helt perfekt igjen, og etterstæren kommer visstnok, i følge kirurgen, aldri tilbake igjen.

Dette innlegget ble publisert i Helse, Hverdagsliv, RLE Erstatte linsene på øynene. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *