Tips 5: Bruk av spotlight – Hvordan finner du alt?

Jeg blir ofte overrasket over å møte Mac-brukere som ikke bruker Spotlight. Det gjelder ikke bare de som akkurat har gått over til Mac, men også mange gamle travere.

Spotlight er det lille symbolet du ser øverst oppe i høyrehjørne som ser ut som et forstørrelsesglass. Du kan enten klikke på det ved å flytte musepekeren dit, men den absolutt beste måten er å holde Ctrl ned mens du trykker på mellomromsstasten. Hvis du først lærer deg dette, har du allerede fått en ny og bedre hverdag!

Uanset hvilken metode du bruker, når du får opp Spotlight kan du skrive inn hva som helst du ønsker å finne på maskinen:
1. Starte et program? Fordi jeg har mange programmer på maskinen, og ikke alle ligger på Docken nederst på skjermen.
Når søkelinjen kommer opp, begynn å skriv navnet på programmet, og når det kommer opp, trykk Enter. Du slipper å fomle rundt på Docken med musa for finne programmet, eller åpne Finder for å finne det i “Programmer”-mappen.

2. Leter du etter en fil? F.eks et dokument, et bilde, en låt eller hva som helst? Trykk Ctrl+mellomrom og begynn å skriv navnet på filen, den søker mens du skriver. Når du har funnet den du leter etter, trykk enter og den starter tilhørende program og åpner filen.

3. Leter du etter noe, men vet ikke helt hvor det ligger? Hva som helst: et navn på en person, et uttrykk i en mail, en setning i et dokument osv. Spotlight finner det du trenger. Den finner også adressekortet til en person i Adresseboka hvis du skriver inn navnet.
Det er ikke sikkert du finner det du leter etter øverst på listen, men kikk nedover den listen som kommer opp, det kan jo hende det er flere funn på akkurat det uttrykket du har lagt inn…

Lærer du deg Spotlight, blir du mye mer effektiv på Mac!!!

Dette innlegget ble publisert i Mac, Tips og Triks. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *