Juleferie endelig!

I år skal julen feires i vår nye leilighet i El Campello, Spania. Leiligheten har vi hatt siden Juli 2013 og vi har allerede rukket å være her nede 4 ganger.
Første gangen med noe nytt er alltid spennende, og vi var spesielt spent på været. Typisk nordmenn, været er noe vi alltid tenker på, snakker om og venter på: bedre vær, mindre regn, mer snø, mindre slaps, mindre holke, varmere, kaldere, mer sol og ikke minst hvordan blir været i morgen tro? Så vi sjekket værmeldinger for El Campello hver dag før vi satte nesen sydover og ble optimistiske da vi så gradestokken ligge på ca 12-16 grader. Blir det skyfritt da, så kan det bli ganske deilig.

Soloppgang El Campello

Soloppgang El Campello

Så vi kom ned i går, ca kl 14:00 og det var vidundelig! Litt småkjørlig i skyggen, men hva gjør vel det? SOL!!!
Første dagen går med til å installere seg, handle inn mat, ny kafffetrakter og stavmixer. En øl og akevitt mens vi lager maten og så sette seg ned med god mat og drikke til øynene glipper! Det er ferie det!
I morgen da vi våknet var det klar himmel og soloppgang rett mot verandaen. Gradestokken viste 14 grader, men sola tok godt og det var deilig og varmt, så shortsen kom fort på. Frokost i det fri, fantastisk!

Frokost på verandaen 22. desember 2013

Frokost på verandaen

Etter frokost tar Leif seg en sykkeltur, mens jeg bare sitter og nyter varmen – og gjør ingenting! Kjenner skuldrene senke seg og freden sige på. Livet er deilig!

Tenker litt på de der hjemme. Gutta som ikke kunne være med og kjenner at det er litt leit. Savner dem allerede og skulle ønske de kunne vært her med oss. Heldigvis har de verdens søteste tante og onkel, som de er hos i julen, og så kan de bo i leiligheten vår og kose seg så lenge de vil. Klem til dere! Neste år må vi planlegge litt bedre og se hva vi får til.

Det er lite jul å se her nede i Spania, ihvertfall her vi er nå. Det får meg til å lure på om det er vi nordmenn som er litt galematias når det kommer til julefeiring. Her er det ingen julegater (som vi har sett så langt), ingen «Jinglebells» i butikkene, julepynt eller andre spesielle synlige julegreier. På én måte deilig, på en annen måte litt rart og uvant. Vi har i hvertfall tenkt å ha en liten julefeiring, med medbrakt pinnekjøtt og akevitt. Mangler bare kålrabien, som tydeligvis ikke er å oppdrive rundt her, så vi får være kreative. Lage litt gultrot-og-potetstappe kansje?

Oppgaven jeg har fått i julen av min velmenende fastlege er å slappe av, gjøre ingenting, sove, spise og hvile, hvile, hvile. De 3 første dagene har vi ingen andre planer enn å slappe av og gjøre ingenting. Jeg lurer litt på hva det er å gjøre ingenting. Det må jeg utforske litt nærmere i dagene som kommer!

Dette innlegget ble publisert i El Campello, Ferie, Spania. Bokmerk permalenken.

1 svar til Juleferie endelig!

  1. Nina Karine magnussen sier:

    Kos dere masse! Gleden er å hygge seg og nyte fred og ro:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *