RLE: Nye linser, dag 4 etter operasjonen 

Dag 4 og synet er blitt så bra! Det har blitt bedre for hver dag, og selv om jeg syntes langsynet var litt dårlig to dager etter operasjonen da jeg var på golfbanen, så synes jeg ikke det nå lengre. Også lyssensitiviteten har blitt mye bedre, det er ikke lengre nødvendig med solbriller i sola (selv om jeg bruker det for å ikke anstrenge øynene for mye).

Forskjellen på synet i forhold til før er helt utrolig! Fra å være helt avhengig av briller både på kort og lang avstand, kan jeg nå lese pakningsvedlegg elle mikroskrift på vitaminpillebokser. Se bildet, denne skriften er så liten at jeg nesten ikke hadde kunnet lese med briller engang tidligere, men sannsynligvis ville måttet ha forstørrelsesglass. Og nå kan jeg lese den helt klart!

I morgen skal jeg på første kontroll, det skal bli spennende å se hva de sier om statusen etter operasjonen. Jeg har vært veldig nøye med å følge alle anvisningene, dryppe øynene 3 ganger pr. dag, bruke solbriller i sterk sol, ikke gni meg i øynene og være forsikting når jeg dusjer/vasker meg, slik at det ikke kommer vann i øynene.

Så langt er jeg superfornøyd, og hvis noen lurer på om jeg ville gjort det igjen og om det har vært verd pengene, så er det foreløpige svaret ubetinget ja!

Må bare få legge til at bloggen min IKKE er sponset av Mimira eller noen andre, jeg har betalt hvert øre for operasjonen selv!

Dette innlegget ble publisert i Helse, Hverdagsliv, RLE Erstatte linsene på øynene. Bokmerk permalenken.

4 svar til RLE: Nye linser, dag 4 etter operasjonen 

  1. Brit sier:

    Hei. Jeg er veldig i tenkeboksen. Var på første undersøkelse på Memira denne uken, og har fått klarsignal. Jeg er usikker, spesielt med tanke på haloene rundt lyskilder og mørkesynet. Hva er din erfaring nå, ett år etter? Er redd for at jeg ikke skal klare å venne meg til det, og få en «hang up» på det. Det samme med skyggen i sidesynet du nevner. Er det verdt det?

    • Heidi Sitara sier:

      Hei! Beklager lang responstid!
      Det er definitivt verd det, i hvertfall for meg, min mann og mine svigersøster m/mann. Kommer aldri til å angre på det. Var selv veldig i tvil, men på Memira er de veldig flinke og ærlige. Anbefaler at du ringer og ber om en gratis konsultasjon, så kan du spørre dem om alt du lurer på.
      Når det gjelder «hangups»: disse tingene som man merker til å begynne med, de slutter man å «se» etterhvert. Hjernen bare luker det bort, og du tenker ikke mer over det.

  2. Gloria sier:

    Hei, hvilken styrke hadde du på brillene før linsebyttet? Ser du fortsatt skygger? Hvordan er det å kjøre bil i mørket? Hvordan er det å se i lyskilder, bil/tv/lamper osv?

    • Heidi Sitara sier:

      De setter inn den styrken i linsene som du har behov for, så hva du har spiller egentlig ikke noen rolle. Jeg hadde skjeve hornhinner, så dårlig både på nært og langt hold. Det beste er å få en vurdering av Memira eller tilsvarende klinikk, de er veldig seriøse og ærlige. Det er en fordel at langsyntheten har stoppet opp. Det var en utfordring å kjøre i mørket pga lysringene, men etterhvert innstiller hjernen seg på det og det blir ikke noe problem. De skyggene jeg hadde er borte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *