Hva bruker jeg iPaden til?

Så hva bruker jeg iPaden til?
Først vil jeg si at en iPad er akkurat så god som de appene du har installert.
Før jeg kjøpte en iPad selv, drev jeg og fomlet rundt med andres. Prøvde og testet, men ble ikke helt superimponert, syntes det var litt oppskrytt og kjedelig, om jeg må si det rett ut.

Helt til jeg traff en kollega som hadde samme bruksmønster som meg selv, til en viss grad. Da jeg så hvordan han faktisk brukte iPaden i jobbsammenheng og den nytteverdien den hadde for ham, ble jeg alvorlig interessert. Og det var da jeg innså, at det å teste iPad på andres utstyr, ikke var noen god løsning, med mindre du treffer på noen som virkelig kan vis deg eksempler på det DU er interessert i.
Så hva bruker jeg så iPaden min til? I det følgende skal jeg beskrive noen av de bruksområdene jeg har flyttet over til iPad. I den sammenheng må jeg også tilføye at jeg nesten ikke har brukt lap-topen min siden jeg fikk iPaden. Selv om den ikke kan erstatte en personlig datamaskin 100%, noe som heller ikke er meningen.

Jeg bruker eller kommer til å bruke iPaden til:
✓ Browse på nett
✓ Lese avisen (dessverre funker ikke Aftenppostens eAvis på iPad ennå, fordi den er basert på Flash. Her må Aftenposten komme opp med et alternativ dersom de ønsker at iPad-esere skal gå over til digital avis)
✓ Lese magasiner/blader (jeg abonnerer på en del utenlandska blader, det koster flesk å få dem i posten hver måned, dette er et billigere alternativ)
✓ Skrive små notater
✓ Lese og skrive mail, Kalender og adressebok (dette synkroniseres mot min private mail og kalendere/adresser som jeg har på min stasjonære Mac))
✓ Nettbank
✓ Reiseinformasjon (flight status, hotellbooking etc), Finne spisesteder etc
✓ Se på kart, hvor ligger hva…
✓ Programmerer Altibox til opptak
✓ Laste inn bilder når jeg er på reise, rett fra kamera
✓ Blogge
✓ Lettere redigering av bilder (Photogene)
✓ Tilgang til Dropbox, Evernote, iDisk
✓ Slektsforskning (Reunion har egen app for iPad)
✓ Litt eboklesing (men foretrekker Kindle til dette)
✓ Legge kabal når jeg skal slappe av
✓ Lese pdf-dokumenter (Slekt og Data +++)
✓ Se filmer (her finnes det flere alternativer)
✓ Finne matoppskrifter på Matprat (Matprat, nå må dere få opp en iPad-app snart, kjipt å lese i iPhoneformat)
✓ Navigering (spesielt i båten)

Pluss en del andre småting, som er mer sporadisk: lage mindmaps, spille litt (Sims), Google Earth, se på andres bilder på MobileMe eller Flickr, litt regnearketc.

Ting som irriterer meg med iPaden
Denne første versjonen av iPad har klart sine mangler og forbedringsmuligheter. F.eks ergrer jeg meg over at tastaturet ikke har piltaster, slik at man kan manøvrere seg opp, ned og bortover linjer uten å møtte bruke fingereren og forstørrelsesglasset. Det irriterer meg også at Safari har så begrensede muligheter, f.eks til å lagre sider som pdf-filer, slik man gjør på Mac. Jeg savner også tilgang til filsystemet, en utforsker eller Finder hadde gjort seg av og til. Det tar tid å venne seg til at man ikke kan manøvrere seg fritt rundt.
Et kamera er også etterlengtet, enda mer nå enn det jeg tenkte da jeg nølte med å kjøpe den. En fremtidig iPad MÅ ha kamera!
Jeg synes også browsing er litt for treigt. Det kan ikke skyldes nettverket som er på 30Mbit opp og ned, og mye kjappere på de andre Macene i huset.
Jeg er heller ikke kjempehappy med email-programmet. Det er tungvindt å manøvrere seg rundt og grensesnittet kunne være bedre, f.eks kunne det liknet mer på Mail for Mac.

Dette innlegget ble publisert i iPad. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *